Laadpunt elektrische auto's

Elektrisch (auto)rijden staat volop in de belangstelling. Het is milieu- vriendelijk, opladen is goedkoop en je betaalt geen wegenbelasting. U kunt uw elektrische auto ook opladen op Woonboulevard Middelburg.

De laadpaal staat op het parkeerterrein voor de winkel van Media Markt en beschikt over twee laadpunten. Bezitters van elektrische auto’s mogen op die plek hun voertuig alleen parkeren als de auto aan het laden is. Uw auto moet dan met een kabel verbonden zijn aan de laadpaal.

Om uw elektrische auto te kunnen opladen, heeft u wel een laadpasje nodig. Met dat laadpasje kunt u opladen bij alle publieke laadpunten in Nederland. Heeft u nog geen laadpas? Dan is deze te verkrijgen in de winkel van Media Markt.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden???

Energie
Er zijn ongeveer 900 miljoen voertuigen op de wereld. Binnen tien jaar zullen het er meer dan een miljard zijn. Vrijwel al die voertuigen rijden op fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel of gas. Maar de voorraad fossiele brandstof raakt snel uitgeput. Voor het vervoer van de toekomst moeten dus alternatieve, duurzame energiebronnen worden ontwikkeld. Met bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens kan elektriciteit worden opgewekt, waar elektrische voertuigen op kunnen rijden.

Klimaat en milieu
Doordat er steeds meer CO2 in de atmosfeer komt verandert het klimaat: de aarde wordt warmer. Daarom zijn er internationale afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 te beperken. Elektrisch rijden kan daar een bijdrage aan leveren. Ook voor andere milieuproblemen zijn elektrische auto's een uitkomst. Elektrische auto's produceren geen stikstofoxiden en geen fijnstof en dat is met name in binnensteden en op drukke trajecten een groot voordeel. Bovendien veroorzaken elektrische auto's minder geluidshinder.

Financieel
De overheid stimuleert duurzame mobiliteit. Daarom zijn elektrische auto's vrijgesteld van BPM en tot 2015 ook van wegenbelasting. Bovendien geldt tot en met 2014 een vrijstelling van de fiscale bijtelling voor het privégebruik van een elektrische 'auto van de zaak'. En anders dan benzine en diesel betaal je op elektrische stroom geen accijns en kun je dus lekker voordelig 'tanken' uit het stopcontact.

Bron: anwb.nl